RELAXAN

RELAXAN
Elérhetőség: Raktáron
Kiszerelés: 60 tabletta

RELAXAN

A RELAXAN táplálék kiegészítő, mely sáfránykivonatot (Crocus sativus) tartalmaz, függőséget nem okoz, természetes, mellékhatások nélküli antidepresszáns, mely lelki megnyugvást és stressz nélküli aktív életet segíthet biztosítani.
Ár: 49.00€ ( Nettó: 40.83€ )
Mennyiség:  

A RELAXAN sáfránykivonatot (Crocus sativus) tartalmazó, függőséget nem okozó természetes, mellékhatások nélküli antidepresszáns, mely lelki megnyugvást és stressz nélküli aktív életet segíthet biztosítani.

60 db. tabletta/csomagolás

 

A depresszió egy nagyon gyakori tünetegyüttes, bármikor megjelenhet egy ember életében. Tulajdonképpen egy mentális betegség, mely súlyosan megzavarhatja az ember érzelmi egyensúlyát, rontja az életminőséget, a munkaképességet és a személyes kapcsolatokat. Befolyásolja a beteg étvágyát, alvását és az életről általában alkotott képét negatív irányba befolyásolja. A depresszió nem egy múló gyengeség, egy állandó szomorúságérzet, melyet pusztán akaraterővel le lehet győzni, hanem kezelni kell, mert a tünetek kezelés nélkül évekig vagy akár az ember élete végéig is fennállhatnak.

A depresszió egy betegség, amit gyógyítani kell!

Igazán a mai napig nem tudjuk mi a valódi oka a depresszió kialakulásának, de azt tudjuk, hogy gyakran mentális és környezeti okok együttes fennállása okozhatja. Azok az emberek, akiknek alacsony az önértékelése, akiknek ön- és világszemlélete pesszimista beállítottságú, gyakran van stresszhelyzetnek kitéve, rossz anyagi és környezeti körülmények között él, hajlamosabban a depresszióra.

                                                                

   Melyek a depresszió tünetei általában:

  • állandó fáradtság, erős szorongás, nyugtalanság, ürességérzés,
  • reménytelenség, pesszimizmus, a múlt és a jövő sötét színben való látása,
  • önhibáztatás, alacsony önértékelés, tehetetlenség érzet,
  • álmatlanság, korai ébredés szorongással és levertséggel ébredve,
  • étvágy- és testsúlycsökkenés,
  • halálról szóló és öngyilkos gondolatok, súlyosabb esetben öngyilkossági kísérletek,
  • nyugtalanság, türelmetlenség, ingerlékenység,
  • a koncentrálóképesség, a memória és a döntési képesség zavarai,
  • különböző testi tünetek: fejfájás, szorító mellkasi érzések, ízületi fájdalmak, székrekedés vagy hasmenés, menstruációs zavarok, szexuális vágy csökkenése, stb.

 

Összehasonlítva az összes mentális betegséggel a depresszió kezelési eredményei a legkedvezőbbek. A kezelés elsődleges módja a gyógyszeres kezelés, emellett pedig a pszichiátriai gondoskodás. Számos gyógyszerkészítmény van forgalomban a világon depresszió kezelésére. Ezek két fő vegyületet tartalmaznak általában, melyek legnagyobb problémája az, hogy a beteg függővé válik tőle (mint a kábítószertől) és a hozzászokás miatt egyre többet kell belőle szedni a hatás elérése érdekében. Emellett, mint minden gyógyszerkészítménynek komoly mellékhatásai vannak és nagyon sok általános, „hétköznapi” gyógyszerkészítménnyel (pl. fájdalom és lázcsillapítók, gyomorsavregulátorok, stb.) együtt nem szedhető a káros keresztreakciók miatt.

Mi akkor a megoldás?

Már az ókori Perzsiában felismerték, hogy az akkoriban és máig is fűszerként használt sáfránynak (Crocus sativus) határozott hangulatjavító, antidepresszáns hatása van. Odáig csak a mai korban jutottunk el, hogy a Sáfrány-kivonat depresszió ellenes hatását tudományos vizsgálatokban, kettős-vak klinikai kísérletekben bizonyítsák. A Teheráni Orvosi Egyetemen végzett vizsgálatok bebizonyították, hogy a Sáfrány (Crocus sativus) nagytisztaságú kivonatával kezelt betegek gyógyulási eredményei ugyanolyan jók voltak, mint az antidepresszánsokkal kezelt betegeké, azzal a különbséggel, hogy a Sáfrány-kivonattal kezelt betegeknél semmiféle mellékhatás nem volt megfigyelhető. Ezeket a vizsgálatokat más egyetemeken is elvégezték, ahol hasonló eredményeket értek el, tehát ezt a hatást tudományosan bizonyítottak tekinthetjük. A sáfrány hozzájárul az érzelmi egyensúly megteremtéséhez, hozzásegít a relaxált állapot eléréséhez.

 

A sáfrányt, mint a világ legdrágább fűszerét, alapvetően élelmiszer adalékanyagként értékelik, viszont a klinikai kísérletek során megmutatkozott, hogy kiválóan alkalmas a depresszió gyógyítására, valamint daganatos megbetegedések kezelésében is használható (Rios et al, 1996,. Abe a Saito,2000, Abdullaev, 2002). A sáfrány értékét (szárított Crocus sativus L.) három fő másodlagos anyagcseretermék jelenléte határozza meg: Crocin és annak származékai, melyek a színt adják; picrocrocin – mely az ízért felelős, és a safranal, melynek az illat és a jótékony gyógyászati hatás köszönhető. Valójában a sáfrány több mint 150 illékony aromás vegyületet tartalmaz. Ezen felül számos nem illékony aktív összetevőt is tartalmaz, mint például: a karotinoidokat, beleértve zeaxantint, likopint, béta-karotint és poliszacharidokat.

 

A sáfrány a nősziromfélék (Iridaceae) családjába tartozik, melyet, mint hasznos gyógyászati növényt eredményesen alkalmazzák depresszió, idegrendszeri zavarok, görcsös rohamok és asztmás megbetegedések gyógyításában (Rios et al., 1996; Abe and Saito, 2000; Abdullaev, 2002). Enyhíti a vese kólikát, csökkenti a hasi fájdalmat és oldja a feszültséget (Rios et 1996; Hosseinzadeh a Younes , 2002).

A hagyományos perzsa gyógyászatban a sáfrányt a depresszió, a nyugtalanság és az álmatlanság gyógyítására használták (Hosseinzadeh a Younes , 2002 ; Karimi et al , 2001 ; Akhondzadeh .et al , 2004 ;Noorbala et al  2005).

 

A RELAXAN tabletta kiváló minőségű sáfránykivonatot tartalmaz (Crocus sativus).

 

1 tabletta összetétele:                                              *ANM

15,0 mg sáfránykivonat                                              n.m.

*Ajánlott napi mennyiség

 

Összetétel: sáfránykivonat (Crocus sativus L.), Flocel, maltodextrin, csomósodásgátló szer: magnézium sztearát.

 

Adagolás: 2x1 tabletta naponta, reggel és este étkezés előtt. 

Erős depresszió esetén kúraszerű szedését javasoljuk, a depressziómentes időszakban folyamatosan alkalmazható addiktív mellékhatás kockázata nélkül. Álmatlanság és alvászavar esetén este elalvás előtt 2 tabletta elfogyasztása ajánlott.

 

Figyelmeztetés: 12 éven aluli gyermekeknek nem ajánlott. Az ajánlott napi adagolást ne lépje túl. Változatos étrend helyettesítésére nem alkalmas. Kisgyermektől távol tartandó, száraz, sötét helyen, 25 °C maximum hőmérsékleten.

 

A csomag tartalma: 60 tabletta

Tömeg: 30,0 g

 

Ha kérdése van a következő panaszokkal kapcsolatban illetve a termék hatásairól: depresszió, álmatlanság, természetes antidepresszáns, kérjük érdeklődjön e-mailben vagy telefonon!

 


   Kérjük, írja le kérdését a termékkel kapcsolatban: RELAXAN

Az Ön neve:

E-mail cím:


Telefonszám:Kérdés:Kérdés küldése